HomeNieuwsOogCheckWeken 2020

OogCheckWeken 2020

1 oktober 2020

OogCheckWeken bij Van den Tol OpticiensHeeft jouw kind de afgelopen periode ook meer gebruikt gemaakt van een laptop, tablet of telefoon? Dan is dit een goed moment om zijn of haar ogen te laten checken.

Wist je dat al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend is? Een van de oorzaken van deze explosieve groei is de levensstijl van kinderen: bijna hun hele (sociale) leven gaat via hun telefoon of tablet. Whatsappen, snapchatten, instagrammen, tiktokken, gamen, vlogs kijken - en steeds minder buiten spelen. Dat gaat ten koste van hun ooggezondheid. Maar kinderen hebben hun ogen nog hun hele leven nodig. Toch? 

Juist jongeren zijn een kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet uitgegroeid zijn. En vooral bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid nog vaak sterk toe. Dichtbij kijken op schermen, minder buiten zijn, erfelijkheid: het zijn allemaal oorzaken van bijziendheid. En wanneer bijziendheid op jonge leeftijd blijft toenemen, loopt je kind een groter risico om later slechtziend te worden. Bovendien: eenmaal bijziend, altijd bijziend. Dus hoe eerder het herkend én beperkt wordt, hoe beter. Zorg daarom nú voor hun ogen. Dat kan namelijk heel makkelijk.

Gratis oogmeting bij Van den Tol Opticiens

Kom ook langs voor de Kijk Verder Oogcheck. Dat is een gratis oogcheck voor kinderen tussen de 8 en 17 jaar, uitgevoerd door een van onze specialisten. Veel ouders met hun kinderen gingen jullie al voor.

Komen jullie ook langs tussen 1 oktober en 31 oktober?

Een volledige oogmeting of contactlens controle?
Maak een afspraak
© 2023 Van den Tol Opticiens Huizen