HomeKinderenBijziendheid bij kinderen

Bijziendheid bij kinderen

Het aantal kinderen dat bijziend is (een minsterkte nodig heeft om goed te kunnen zien) neemt heel snel toe. Het wazige zien komt doordat de (as)lengte van het oog sterk groeit. Nu al is een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend. Op zich is bijziendheid niet gevaarlijk, maar vooral bij jongeren is bijziendheid vaak sterk progressief. Bij hoge bijziendheid is de kans op gezondheidsproblemen op latere leeftijd veel groter. Bij iedere dioptrie neemt de kans op staar, glaucoom of netvliesloslating verder toe. 

Er zijn wel manieren om bijziendheid te remmen. Dit kan door middel van oogdruppels via de oogarts of met speciale contactlenzen via contactlensspecialisten die hiervoor extra zijn opgeleid. U ben bij Van den Tol Opticiens hiervoor van harte welkom.

Meten is weten..

Je kan het vermoeden hebben dat je kind bijziend is door de volgende symptomen:

  • Hoofdpijn of "vermoeide"ogen
  • Dicht bij de televisie of computer gaan zitten
  • Veel in de ogen wrijven of knipperen

Mocht één van deze verschijnselen je bekend voorkomen of wil je gewoon eens weten hoe de ogen van je kind er aan toe zijn? Maak dan een afspraak voor een oogmeting. 
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij Van den Tol Opticiens worden gemeten. Onder deze leeftijd moeten ze voor een complete oogmeting altijd een afspraak maken bij de Orthoptist in het ziekenhuis. 

Wil je meer weten? Kijk dan eens op ikkijkverder.nl

Een volledige oogmeting of contactlens controle?
Maak een afspraak
© 2022 Van den Tol Opticiens Huizen