HomeLenzenLensaanmeting en controles

Lensaanmeting en controles

Contactlenzen aanmeten

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten lenzen. Vormstabiele (harde) lenzen, zachte lenzen, daglenzen, maandlenzen, multifocale lenzen, nachtlenzen. Welke lens is voor jouw oog de beste keus?
Onze gediplomeerde contactlensspecialisten gaan je helpen die keuze te maken. Naast een uitgebreide oogmeting wordt de gezondheid van het oog beoordeeld en wordt de vorm van het oog bepaald met behulp van een corneatopograaf. Hierbij wordt er een soort hoogtekaart van jouw hoornvlies gemaakt.
Daarnaast willen we graag weten wat jouw bezigheden zijn. Op basis van al die informatie kunnen we een advies geven over de meest geschikte contactlenzen.

Meenemen?

Na de aanmeting geven we jou de lenzen niet zomaar mee. We willen eerst zeker weten dat je de lenzen goed in en uit kunt doen. Ook een grondige uitleg over het onderhoud van de lenzen en de hygiëne hoort er natuurlijk bij. Je krijgt uitleg over het aantal uur dat je de lenzen mag dragen en hoe je dit op mag bouwen. Afhankelijk van het type lens dat je gaat dragen wordt er een afspraak gemaakt voor een eerste controle van de lenzen. Soms is dat de volgende dag al (zoals bij nachtlenzen), soms is dat na een paar weken. 

Daarom lenscontrole!

Bij Van den Tol Opticiens raden wij onze klanten aan om de ogen en lenzen minimaal 1x per jaar te laten controleren door een van onze contactlensspecialisten.

Waarom?

De conditie van de ogen verandert, net als onze leefomstandigheden. Contactlenzen slijten, vervormen en vervuilen. En dat heeft weer invloed op de sterkte ervan. Als de contactlenzen niet meer optimaal functioneren, kan dat vervelende gevolgen hebben: van niet meer optimaal kunnen zien (!) tot hoofdpijn of vermoeidheid.

Daarnaast worden contactlenzen en vloeistoffen continu vernieuwd en verbeterd. Onze contactlensspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technische hoogstandjes en geeft dan ook tijdens de controle advies over mogelijke verbeteringen. Met een lenscontrole van slechts € 32,50 blijven de lenzen op peil en kunnen veel ongemakken worden voorkomen.

 
Een volledige oogmeting of contactlens controle?
Maak een afspraak
© 2024 Van den Tol Opticiens Huizen